Most, hogy már kissé javul a kezem, megragadom az alkalmat (utána megint ki tudja meddig nem bírok írni), hogy új posztot publikáljak.


Kép forrása: sxc.hu
Számos témában merült fel már ötlet mialatt betegeskedtem, és annak ellenére, hogy mozogni nem nagyon tudtam, ez idő alatt is készült néhány fotó.

Nemsokára értelmet nyer ez a prérikutyás kép (itt balra), és már már biztos sejtitek, de ha tovább olvassátok, meglátjátok, miért illesztettem be. ;)

Ezeknek az állatoknak egyik jellegzetes szokásuk, hogy mindig őrt állítanak ellenségeik miatt, aki figyelmeztető jelet ad, ha veszély közeledik. 

Amióta kifutó van, itthon a malackák is alkalmazzák ezt az őrszemes megoldást, csak mivel rájuk nincs aki vadásszon, ők ezt más apropóból teszik. Naná hogy azért, mert várják a finom falatokat! Ha meghallják a hűtőszekrény ajtajának csukódását, vagy a lépteimet, esetleg a feléjük közelítő hangomat, egyből felrohannak az emeletre. 

A legtöbbször persze nem is kell semmilyen külső tényező, mert akkor is fent van valamelyikük és ugyanúgy fürkész, figyel, ahogy a prérikutyák.


A képek sajnos nem adják vissza, de élőben nagyon vicces látványt nyújtanak, ahogy - hol egyikük, hol másikuk - szó szerint kikönyökölnek az erkélyre.